Les colònies escolars com a prevenció del Bullying

Vincular l’estada de colònies al respecte, a la convivència i a l’empatia ajuda a combatre l’assetjament escolar

Les colònies escolars són molt més que uns dies de diversió sense anar a l’aula. Són un moment de creixement personal i de desenvolupament d’habilitats socials que cal aprofitar per educar en valors que van més enllà del món acadèmic.

Per mitjà de jocs de cooperació, dinàmiques de treball en equip, activitats d’escolta activa i altres tècniques, els nens i nenes aprenen a relacionar-se des de les emocions vivencials que els acompanyen.

A Albacolònies volem aprofundir en aquest vessant de les colònies escolars, i és per aquest motiu que tots els nostres programes de colònies compten amb un rerefons d’educació emocional. La convivència, el respecte, la responsabilitat, la comprensió i l’empatia són els valors pedagògics protagonistes en les estades de colònies escolars.

La tardor és sens dubte la millor època de l’any per a unes colònies escolars que subratllin la cohesió de grup. L’establiment de vincles entre els alumnes des de l’inici del curs ajudarà a prevenir posteriors situacions de Bullying a l’escola.

En el següent enllaç trobareu el protocol de la Generalitat per a la prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament i el ciberassetjament entre iguals.

Tots els qui formem part de la comunitat educativa, ja sigui des de l’administració pública o des d’una empresa privada, hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per erradicar, amb la màxima rapidesa possible, l’assetjament escolar.

L’equip d’Albacolònies

Desplaça cap amunt