Alba Serveis - El Clar del Bosc-4

Casa de colònies a Banyoles

El Clar del Bosc és una magnífica casa de colònies situada enmig dels boscos del Pla de l’Estany, a 5km de l’Estany de Banyoles i a poc més de 20km del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la Fageda d’en Jordà.

Les instal·lacions han estat reformades amb noves habitacions, nous llits, reforma de banys, menjador i altres espais per augmentar el confort dels visitants.

La casa de colònies permet l’estada de petits i grans grups fins a 210 places.

Fitxa de serveis

  • Localització: Crta Rocacorba, km 5,3, 17834 - Porqueres (a 5km de Banyoles)
  • Capacitat: 210 places
  • Número de legalització: 276
  • Habitacions: de 2 a 14 persones, distribuïdes en 5 sectors independents
  • Alimentació: cuina pròpia, casolana i amb ingredients frescos
  • Calefacció central: sí, a tota la casa
  • Wifi: sí, xarxa oberta per a visitants
  • Distància: Girona: 29km · Bcn: 125km · Lleida: 252km · Tarragona: 214km
Places d'allotjament
0
Hectàrees de natura
0
Nens rebuts cada any
210

Espais interiors d'El Clar del Bosc

La casa de colònies disposa de 33 habitacions (d’entre 2 i 10 places) distribuïdes en 5 sectors independents: Arcs 1, Arcs 2, Ginestà, Rocacorba i Torreó. Arcs és l’edifici més gran de la casa, on hi ha la majoria d’habitacions, dutxes i lavabos, a banda de comptar amb sales per a realitzar activitats o oferir espais de tranquil·litat. El menjador comú és un espai molt ampli amb taules i bancs de fusta i amb un porxo propi. En total disposa de 40 banys complerts i quinze dutxes més.

Espais exteriors d'El Clar del Bosc

El Clar del Bosc és una casa de colònies que disposa d’un espais exteriors immersos dins les 45 hectàrees de terreny així com el bosc, diverses pistes d’esports (futbol, bàsquet, tir amb arc, esports d’aventura…), un parc infantil, esplanades per a llargues passejades i una gran piscina amb espai ajardinat. 

Activitats de colònies destacades a El Clar del Bosc

A El Clar del Bosc es desenvolupen diferents temàtiques de colònies escolars i colònies d’estiu, tant per a Primària com per a Secundària, que ajuden a entendre la història i context de la casa i el seu entorn. Destaquen les colònies de Prehistòria, Multiaventura, Volcans, Natura, Ecologia i solidaritat i colònies de Granja, entre d’altres. Entenem que l’educació en el lleure és un espai educatiu necessari per a la formació personal, intel·lectual i cultural dels infants. Per això, des del Departament Educatiu d’Albacolònies, format per professionals del món pedagògic, desenvolupem programes de colònies a El Clar del Bosc que faciliten la construcció d’aprenentatges significatius i funcionals.

Entorn, excursions i visites des d'El Clar del Bosc

La casa de colònies disposa d’un entorn magnífic on poder endinsar-se a la natura. Un dels racons més propers és l’Ermita de Sant Patllari, una església romànica situada a Porqueres on es pot anar caminant des de la masia. Una altra ubicació prop de la casa és l’Estany de Banyoles, on poder realitzar esports d’aigua així com el caiac o passejar pels voltants observant la flora i la fauna. Tot just al costat hi trobem el Bosc de les Estunes, un paratge d’interès geològic i també màgic per qui creu en les fades. També trobem molt a prop el Parc Neolític de la Draga, un racó on poder viatjar al passat i descobrir com vivien a la prehistòria.

Alimentació durant les colònies a El Clar del Bosc

Bona part del procés de creixement dels nens, nenes i joves ve marcat per la qualitat alimentària. Des d’Albacolònies volem afavorir la salut dels futurs adults en cada àpat a les nostres cases. Amb aquest objectiu, hem anat consolidant el servei de cuina de les nostres cases de colònies com a un servei de qualitat en tots els sentits.

Saludable i de proximitat

L’equilibri nutricional és la base de la nostra cuina,
procurant que els nostres ingredients siguin de cultius de proximitat i el més naturals possibles, incloent-ne també d’ecològics.

Variada i equilibrada

Els cereals, les verdures, les llegums i la fruita són els aliments principals dels nostres menús, complementats amb carn d’au, peix i, en menor mesura, carn vermella.

Inclusiva i adaptable

La cuina d’El Clar del Bosc té menús previstos per a les al·lèrgies i intoleràncies més comunes i, en cas de tractar-se d’una de menys coneguda, només cal que ens ho indiqueu abans de l’inici de les colònies per a preparar-vos un menú adaptat.

El Clar del Bosc sostenible

La casa de colònies El Clar del Bosc aposta per diferents accions ambientals i socials on es vol transmetre uns valors i estils de vida més sostenibles i conscients.  Té en compte l’entorn on està ubicada i vetlla per una bona convivència amb la natura, cuidant-la i respectant-la.

Reciclatge

Advoquem per unes estades lliures de residus contaminants on recicla i reutilitza tot el que és possible, i s’encoratja als visitants a seguir amb la dinàmica.

Estalvi energètic

Durant el dia, aprofitem la llum natural per estalviar en consum energètic, així com l’ús de l’aigua adequat per a les diferents tasques de la casa i pels lavabos i dutxes.

Energies renovables

Vetllem per a poder incloure noves energies renovables i impulsar la generació de
fred i calor a partir d’energies renovables com la solar, la geotèrmica o l’aerotèrmica.

Les opinions d'El Clar del Bosc

Contacta

Desplaça cap amunt