Casa de colònies a Besalú

Mas Gircós és una de les cases de colònies referents a la comarca de la Garrotxa. Es troba a Sant Ferriol, a escassos quilòmetres del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de la Fageda d’en Jordà, al peu de l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, i a només 3km de la vila comtal de Besalú.

En els darrers anys, a Mas Gircós s’han dut a terme diferents reformes, millorant les instal·lacions i augmentant la seva capacitat en 54 noves places, arribant a un total de 174 places.

Fitxa de serveis

  • Localització: Mas Gircós s/n – 17850 Sant Ferriol (a 3km de Besalú)
  • Capacitat: 174 places
  • Número de legalització: 252
  • Habitacions: de 2 a 20 persones, distribuïdes en 3 sectors independents
  • Alimentació: cuina pròpia, casolana i amb ingredients frescos
  • Calefacció central: sí, a tota la casa
  • Wifi: sí, xarxa oberta per a visitants
  • Distància: Girona: 39km · Bcn: 132km · Lleida: 216km · Tarragona: 216km
Places d'allotjament
0
Hectàrees de natura
0
Nens rebuts cada any
174

Espais interiors de Mas Gircós

La casa de colònies consta de 22 habitacions (d’entre 2 i 20 places) repartides en tres sectors: Casa Gran, Baobabs i Vivenda. L’espai de menjador comú de la masia es troba contigu a Baobabs. El menjador consta d’un espai ampli amb taules rodones i cadires per a poder millorar la relació social a l’hora de menjar. Per altra banda, disposa de 23 lavabos complerts i dues dutxes més.

Espais exteriors de Mas Gircós

La masia Mas Gircós és una finca de 76 hectàrees i disposa de diferents espais exteriors que conviden a endinsar-se en la natura. Al voltant hi trobem una àmplia terrassa ajardinada, una antiga era, una alzina monumental, una piscina, una carpa i molts espais per gaudir d’activitats a l’aire lliure: rocòdrom, bosc vertical amb tirolines i ponts flotants, un camp de torneig medieval… També hi ha tota una esplanada per fer acampada i gaudir d’una nit diferent sota les estrelles.

Activitats de colònies destacades a Mas Gircós

A Mas Gircós es desenvolupen diferents temàtiques de colònies escolars i colònies d’estiu, tant per a Primària com per a Secundària, que ajuden a entendre la història i context de la casa i el seu entorn. Destaquen les colònies d’Aventura Medieval, Multiaventura, Volcans, Natura, Ecologia i solidaritat i colònies escèniques de Circ, entre d’altres. Entenem que l’educació en el lleure és un espai educatiu necessari per a la formació personal, intel·lectual i cultural dels infants. Per això, des del Departament Educatiu d’Albacolònies, format per professionals del món pedagògic, desenvolupem programes de colònies a Mas Gircós que faciliten la construcció d’aprenentatges significatius i funcionals.

Entorn, excursions i visites des de Mas Gircós

Si et deixes entrar en la màgia d’aquesta casa de colònies i el seu entorn pots anar a parar a paratges i racons com les viles medievals de la comarca com Besalú o Santa Paula Zona Volcànica i la Fageda d’en Jordà o bé gaudir d’excursions pel bosc, sigui a peu o en bicicleta. També hi ha a prop els Gorgs del Borró, on refrescar-se quan fa més calor, així com Sant Sepulcre de Palera, un lloc de peregrinació que podem gaudir d’una passejada des de la casa. 

Alimentació durant les colònies a Mas Gircós

Bona part del procés de creixement dels nens, nenes i joves ve marcat per la qualitat alimentària. Des d’Albacolònies volem afavorir la salut dels futurs adults en cada àpat a les nostres cases. Amb aquest objectiu, hem anat consolidant el servei de cuina de les nostres cases de colònies com a un servei de qualitat en tots els sentits.

Saludable i de proximitat

L’equilibri nutricional és la base de la nostra cuina,
procurant que els nostres ingredients siguin de cultius de proximitat i el més naturals possibles, incloent-ne també d’ecològics.

Variada i equilibrada

Els cereals, les verdures, les llegums i la fruita són els aliments principals dels nostres menús, complementats amb carn d’au, peix i, en menor mesura, carn vermella.

Inclusiva i adaptable

La cuina de Mas Gircós té menús previstos per a les al·lèrgies i intoleràncies més comunes i, en cas de tractar-se d’una de menys coneguda, només cal que ens ho indiqueu abans de l’inici de les colònies per a preparar-vos un menú adaptat.

Mas Gircós sostenible

La casa de colònies Mas Gircós aposta per diferents accions ambientals i socials on es vol transmetre uns valors i estils de vida més sostenibles i conscients.  Té en compte l’entorn on està ubicada i vetlla per una bona convivència amb la natura, cuidant-la i respectant-la.

Reciclatge

Advoquem per unes estades lliures de residus contaminants on recicla i reutilitza tot el que és possible, i s’encoratja als visitants a seguir amb la dinàmica.

Estalvi energètic

Durant el dia, aprofitem la llum natural per estalviar en consum energètic, així com l’ús de l’aigua adequat per a les diferents tasques de la casa i pels lavabos i dutxes.

Energies renovables

Vetllem per a poder incloure noves energies renovables i impulsar la generació de
fred i calor a partir d’energies renovables com la solar, la geotèrmica o l’aerotèrmica.

Les opinions de Mas Gircós

Contacta

Desplaça cap amunt