10 raons per les quals són importants les colònies escolars

Les colònies són una eina d’educació transversal que contribueix al desenvolupament dels infants

Existeix un fals mite sobre les colònies que diu que són una pèrdua de temps que nens i nenes podrien estar invertint a l’aula. Des d’Albacolònies, com a professionals del món de l’educació en el lleure, no podem fer altra cosa que desmentir-ho i posar en valor el paper de les colònies com a eina d’educació transversal que contribueix al desenvolupament emocional, motor, social i cognitiu dels infants.

1. Són una eina pedagògica i socialitzadora

L’educació en el lleure és molt més que uns dies de diversió fora de l’aula. És un espai educatiu necessari per a la formació personal, social, intel·lectual i cultural dels infants.

2. Creem un entorn de confiança on tothom se senti acollit

A les cases de colònies trenquem les barreres físiques de l’aula i creem un clima favorable i ple d’estímuls que facilita la motivació i l’experiència lúdica de les activitats.

3. Fem activitats pedagògiques diferents

Durant les colònies, les escoles poden treballar diferents temàtiques a través del joc, les dinàmiques i l’experimentació. Aquestes activitats preveuen tant els aspectes conceptuals, com els de procediment i actitud.

4. Convivim en un entorn natural

El contacte amb la natura fora de l’aula facilita l’aprenentatge vivencial. Durant les colònies els infants poden veure, mirar, tocar i experimentar amb els elements que els envolten.

5. Aprenem vivencialment

Les colònies escolars ajuden a incorporar valors essencials a través d’experiències d’un mateix, dels altres i de la natura, que afavoreixen el desenvolupament d’una manera més saludable, creativa i feliç.

6. Desenvolupem coneixements i habilitats sobre les emocions

En les estades de colònies posem a l’abast dels infants eines de gestió emocional perquè creixin d’una manera equilibrava i assertiva.

7. Creem relacions enriquidores amb els companys i companyes

Durant les colònies establim i cuidem les relacions amb pautes de convivència des del principi de no discriminació. Compartim el valor del diàleg, de la cooperació, de la solidaritat i del respecte.

8. Contribuïm al procés de maduració creixement personal

Durant l’estada de colònies despertem l’esperit emprenedor dels nens i nenes, la confiança en ells mateixos, el sentit crític i la iniciativa.

9. Ajudem a prevenir situacions d’assetjament escolar

Vincular l’estada de colònies al respecte i l’empatia ajuda a combatre l’assetjament escolar. Les colònies són una oportunitat única per establir vincles sans, afectius i respectuosos.

10. Tornem de les colònies amb la motxilla plena de valors!

 

Per saber-ne més:

Més informació sobre el Projecte Educatiu de les colònies aquí

Temàtiques adaptades per a cada cicle escolar aquí

Desplaça cap amunt