Mesures excepcionals Covid-19

Colònies escolars 2021-22 amb totes les garanties de seguretat

A Albacolònies estem compromesos a oferir-vos unes colònies escolars amb totes les garanties de seguretat. Apliquem totes les mesures, recomanacions i protocols de prevenció establerts per les autoritats. Tot això sense perdre l’essència de les colònies ni els valors que reforcem durant l’estada, com la cooperació, la responsabilitat i l’empatia, que aquest any han pres més importància que mai.

Per altra banda, hem elaborat protocols interns de prevenció en tots els àmbits de les colònies i els nostres equips de monitors, neteja, cuina i manteniment s’han format específicament per a aquestes mesures excepcionals. Hem inclòs en els nostres protocols tots els requeriments publicats en el Decret 267/2016, referent a la realització d’activitats de lleure per a infants i joves. 

A continuació volem compartir amb vosaltres les mesures d’higiene i seguretat que aplicarem dia a dia durant les estades de colònies escolars a Mas Gircós i a El Clar del BoscLa salut dels vostres alumnes, filles i fills és la nostra prioritat absoluta.

També us fem extensius els documents oficials per part de la Generalitat sobre els protocols que seguiran les colònies escolars 2021-22:

L'experiència de les escoles

Criteris oficials a aplicar en l'àmbit de les activitats d'educació en el lleure

L’actual situació de pandèmia ens obliga a adoptar una sèrie de mesures excepcionals per garantir que les activitats de lleure continuïn sent segures més enllà de l’estiu, per la qual cosa la Direcció General de Joventut estableix en un document les pautes que han de permetre aconseguir-ho. En qualsevol cas, les mesures de prevenció establertes s’aniran adaptant a les resolucions, instruccions i criteris que acordin les autoritats en relació amb la situació epidemiològica territorial.

Requisits sanitaris per participar en les colònies escolars 2021-22

  • Absència de malaltia i de simptomatologia compatible amb la COVID-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
  • No convivents o contacte estret amb una persona amb positiu de covid-19 confirmat o amb simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors.
  • Calendari vacunal actualitzat (exceptuant vacunacions posposades pel període de confinament). En el cas d’infants no vacunats o infants amb el calendari pendent d’actualització, caldrà garantir un interval mínim de 15 dies entre la vacunació i l’inici de l’activitat.
  • En nens/es o joves amb patologies prèvies de base caldrà que siguin valorats pels serveis mèdics de manera individual la idoneïtat de participar en determinats tipus d’activitats, donat que són població de major risc.
  • El pare, mare o tutor/a legal haurà de signar una declaració responsable que el nen/a i/o joves participants en les colònies reuneixen els requisits de salut abans esmentats i de coneixement del context de pandèmia actual i les circumstàncies i risc que comporta.

Notícies d'interès

Les sortides i colònies escolars no es veuen afectades per les noves restriccions

Les noves restriccions no afecten a les activitats organitzades pels propis centres educatius i que mantinguin els grups estables, com són les sortides i colònies escolars.

Estudi de la Covid-19 en les colònies d'estiu - Hospital Sant Joan de Deú

L'estudi Kids Corona, realitzat per l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, mostra una baixa taxa de contagi als casals d'estiu.

Estudi sobre la taxa de transmissió dels menors amb Covid-19 - La Vall d'Hebron

Un estudi de Vall d'Hebron conclou que la transmissió del SARS-CoV-2 dels menors d’edat amb COVID-19 als adults amb qui conviuen és baixa.

Les empreses de lleure educatiu afronten l'inici del curs avalats per l'èxit de la campanya d'estiu

Les colònies escolars s'iniciaran amb un bagatge més que positiu, després d'una campanya d'estiu gestionada amb èxit pels seus equips de monitors.

Posts al blog relacionats

Colònies escolars

Així hem estrenat la nova temporada de colònies escolars!

Aquesta setmana estem il·lusionats com feia temps que no ho estàvem!!! Després de mesos sense colònies escolars, hem rebut la primera escola d’aquesta nova temporada de tardor a la casa de colònies El Clar del Bosc (Pla de l’Estany), i ho hem fet amb totes les mesures d’higiene i seguretat. Quines ganes teníem de tornar a omplir

Llegir més »
Colònies escolars

La nostra coordinadora pedagògica us parla del Projecte Educatiu de les colònies

La Núria Garcia, coordinadora del Projecte Educatiu d’Albacolònies, ens explica per què són importants les colònies escolars, quina és la seva història, com contribueixen en el creixement d’infants i joves… i com de saludable és el contacte amb la natura durant l’estada de colònies, sobretot en aquest moment.    Com diu la Núria, us convidem

Llegir més »
Colònies escolars

Pla d’actuació en relació a les colònies i sortides escolars 2020-21. #ColòniesSegures

Atesa la gran importància de les colònies i de les sortides escolars en la formació dels nostres infants i adolescents, es considera molt convenient que es puguin continuar realitzant durant el curs escolar 2020-21 amb un Pla d’actuació específic que us fem extensiu en aquest post.  El document del Pla d’actuació per al curs 2020-21

Llegir més »
Colònies escolars

Criteris de represa del lleure educatiu durant el curs escolar 2020-21

Les activitats de lleure que es realitzen durant el curs escolar continuaran sent, com ho han estat durant l’estiu, unes activitats segures i fins i tot protectores en front la pandèmia Les activitats d’educació en el lleure en què participen persones menors de 18 anys són una eina educativa de primer ordre i una gran oportunitat perquè

Llegir més »

Per a qualsevol dubte o consulta al respecte, restem a la vostra completa disposició a través del 972 59 05 07 o del correu info@albaserveis.com.

Si necessites més informació pots contactar amb nosaltres i resoldrem els teus dubtes