Mesures excepcionals Covid-19

Colònies escolars 2020-21 amb totes les garanties de seguretat

A Albacolònies estem compromesos a oferir-vos unes colònies escolars amb totes les garanties de seguretat. Aplicarem totes les mesures, recomanacions i protocols de prevenció establerts per les autoritats. Tot això sense perdre l’essència de les colònies ni els valors que reforcem durant l’estada, com la cooperació, la responsabilitat i l’empatia, que aquest any han pres més importància que mai.

Per altra banda, hem elaborat protocols interns de prevenció en tots els àmbits de les colònies i els nostres equips de monitors, neteja, cuina i manteniment s’han format específicament per a aquestes mesures excepcionals. Hem inclòs en els nostres protocols tots els requeriments publicats en el Decret 267/2016, referent a la realització d’activitats de lleure per a infants i joves. 

A continuació volem compartir amb vosaltres les mesures d’higiene i seguretat que aplicarem dia a dia durant les estades de colònies escolars a Mas Gircós i a El Clar del BoscLa salut dels vostres alumnes, filles i fills és la nostra prioritat absoluta.

També us fem extensius els documents oficials per part de la Generalitat sobre els protocols que seguiran les colònies escolars 2020-21:

La baixa incidència de la Covid en les colònies d’estiu permet afrontar amb seguretat la programació de colònies escolars 2020-21

235.000 participants, 6.500 activitats i 36.000 monitors i responsables, amb una incidència de la Covid-19 molt baixa. El lleure educatiu d’aquest estiu 2020 ha estat un èxit gràcies al treball conjunt del sector i les administracions, que ha fet compatible la lluita contra la Covid i el #DretAlLleure en un estiu en el que era més imprescindible que mai. 

Amb aquest exitós precedent, les sortides i colònies escolars també són possibles durant el curs escolar tal i com preveu el Pla d’actuació per al curs 2020-2021

Requisits sanitaris per participar en les colònies escolars 2020-21

  • Absència de malaltia i de simptomatologia compatible amb la COVID-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea…) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
  • No convivents o contacte estret amb una persona amb positiu de covid-19 confirmat o amb simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors.
  • Calendari vacunal actualitzat (exceptuant vacunacions posposades pel període de confinament). En el cas d’infants no vacunats o infants amb el calendari pendent d’actualització, caldrà garantir un interval mínim de 15 dies entre la vacunació i l’inici de l’activitat.
  • En nens/es o joves amb patologies prèvies de base caldrà que siguin valorats pels serveis mèdics de manera individual la idoneïtat de participar en determinats tipus d’activitats, donat que són població de major risc.
  • El pare, mare o tutor/a legal haurà de signar una declaració responsable que el nen/a i/o joves participants en les colònies reuneixen els requisits de salut abans esmentats i de coneixement del context de pandèmia actual i les circumstàncies i risc que comporta.

Notícies d'interès

Estudi de la Covid-19 en les colònies d'estiu - Hospital Sant Joan de Deú

L'estudi Kids Corona, realitzat per l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, mostra una baixa taxa de contagi als casals d'estiu.

Estudi sobre la taxa de transmissió dels menors amb Covid-19 - La Vall d'Hebron

Un estudi de Vall d'Hebron conclou que la transmissió del SARS-CoV-2 dels menors d’edat amb COVID-19 als adults amb qui conviuen és baixa.

Les empreses de lleure educatiu afronten l'inici del curs avalats per l'èxit de la campanya d'estiu

Les colònies escolars s'iniciaran amb un bagatge més que positiu, després d'una campanya d'estiu gestionada amb èxit pels seus equips de monitors.

Posts al blog relacionats

Colònies escolars

El sector del lleure educatiu elabora un protocol propi per realitzar colònies escolars amb tota seguretat

Les colònies d’estiu avalen la capacitat del sector per realitzar les activitats de manera responsable i segura. El document s’ha fet arribar al Departament d’Educació i a la Direcció General de Joventut Les organitzacions Acellec, La Confederació i ACCAC, que representen la pràctica totalitat del sector de colònies a Catalunya, han elaborat juntament un protocol

Llegir més »
Salut

L’èxit de la seguretat protocolària de les colònies davant la Covid-19

Aquest estiu més de 50.000 infants d’arreu del país s’han apuntat a les activitats d’estiu organitzades per entitats i empreses de lleure, i tot i l’elevada xifra de participants, la incidència del virus en aquests entorns ha sigut anecdòtica. El cap de secció de patologia infecciosa pediàtrica de la Vall d’Hebron, Pere Soler, ha elogiat

Llegir més »

Per a qualsevol dubte o consulta al respecte, restem a la vostra completa disposició a través del 972 59 05 07 o del correu info@albaserveis.com.

Si necessites més informació pots contactar amb nosaltres i resoldrem els teus dubtes