Com fer la motxilla per anar de colònies?

Fer la motxilla per anar de colònies pot ser emocionant i una oportunitat per aplanar el camí cap a una gran experiència. Quan us prepareu per a un campament d’estiu o escolar, és important portar els elements essencials que us mantindran còmodes i preparats per a les activitats a l’aire lliure.

Aquí tens alguns consells per ajudar-te a preparar la motxilla i assegurar-te de posar-hi tot allò indispensable:

1. Fes una llista

Comença fent una llista de tot el que necessitaràs durant l’estada de colònies. Divideix-la en diferents seccions, com ara roba, articles d’higiene personal, calçat, medicaments, etc. Això t’ajudarà a organitzar millor les teves coses i assegurar-te que no oblides res important.

2. Verifica els requisits del campament, especialment si són d’estiu

Assegura’t de conèixer els requisits específics del campament. Algunes colònies, com les colònies d’estiu, poden tenir-ne d’específics, com tot aquell material vinculat a les activitats d’aigua (tovallola de piscina, xancletes, banyador, maneguets en cas de no saber nedar…).

3. Organització

Utilitza compartiments o bosses petites per organitzar els teus objectes dins de la motxilla. Això farà que sigui més fàcil trobar allò que necessitis quan ho necessitis.

4. Roba i calçat adequat a les activitats

Porta roba adequada per al clima i les activitats que faràs durant les colònies: activitats de multiaventura, d’hípica, bivac, trekkings… Inclou peces còmodes, com ara samarretes, pantalons lleugers, una jaqueta per a les nits fresques, roba de bany, roba interior, mitjons, gorres i calçat còmode per caminar o practicar esports. Sempre amb peces de recanvi en ment!

5. Articles d’higiene i cura personal

Porta una bossa amb articles d’higiene personal com ara sabó, xampú, pasta de dents, raspall de dents, tovallola de dutxa, etc. També és important portar repel·lent de mosquits, crema solar, mocadors i medicaments per a les condicions mèdiques especials.

6. Material escolar, en cas de les colònies escolars

Si és necessari portar material escolar, com ara llibres de text, llibretes, bolígrafs, etc., assegura’t d’incloure’l a la motxilla. Pregunta als teus professors o responsables de les colònies escolars quin material és necessari.

7. Articles per a les excursions i activitats de dia

Altres elements que són crucials d’incloure per a les activitats diürnes són una cantimplora per mantenir-te hidratat, una gorra per protegir-se del sol, una motxilla petita i mudes velles que es puguin embrutir per a les gimcanes.

8. Articles per a les activitats de nit i per dormir

En una estada de colònies no pot faltar al material vinculat a la seva essència: les nits de convivència plegats! Llanterna, pijama, sac de dormir, llençol de sota, funda de coixí i màrfega per fer bivac són alguns dels elements nocturns que no poden faltar a la bossa.

9. Etiquetes

Etiqueta la teva motxilla i peces de roba amb el teu nom i cognom. Això ajudarà a identificar les pertinences fàcilment en cas de pèrdua.

10. Verifica-ho tot abans de marxar

Abans de sortir, verifica tots els teus objectes i assegura’t que no t’has deixat res important. Comprova les condicions de la motxilla per assegurar-te que està en bon estat i és còmoda de portar.

Recordeu que cada campament pot tenir requisits específics, per la qual cosa és important verificar amb els organitzadors de les colònies quins elements són necessaris o permesos. A més, porta només el necessari per no sobrecarregar la teva motxilla i assegura’t d’etiquetar-la amb el teu nom.

Amb aquests consells, estaràs ben preparat per fer la motxilla i gaudir de les teves colònies d’estiu o colònies escolars. Assegura’t de seguir les instruccions de l’excursió o del campament i estigues disposat a passar moments increïbles i a crear records per a tota la vida!

Desplaça cap amunt