Activitats de Halloween: idees per celebrar-lo a l’escola

Per què celebrar el Halloween a l’escola?

Sabies que la celebració de Halloween a l’escola pot tenir diversos propòsits i beneficis? Aquí hi ha algunes raons per les quals algunes escoles trien celebrar Halloween:

 • Integració cultural: Halloween és una festivitat popular a moltes parts del món, especialment a països de parla anglesa. Celebrar Halloween a l’escola pot ser una oportunitat per aprendre sobre altres cultures i tradicions.
 • Creativitat i expressió artística: Halloween brinda als estudiants l’oportunitat de ser creatius en triar i crear disfresses. També poden participar en activitats artístiques, com ara la decoració de carbasses o l’elaboració de manualitats relacionades amb aquesta festa.
 • Treball en equip: moltes escoles organitzen activitats en grup relacionades amb Halloween, com ara concursos de disfresses o la realització de decoracions temàtiques. Aquestes activitats fomenten el treball en grup i la col·laboració entre els estudiants.
 • Aprenentatge lúdic: a través d’activitats relacionades amb Halloween, els estudiants poden aprendre sobre conceptes matemàtics, científics i literaris de manera divertida i lúdica. Per exemple, poden fer experiments científics amb carbasses o escriure històries de terror.
 • Comunitat escolar: les celebracions de Halloween poden enfortir el sentit de comunitat a l’escola en proporcionar una oportunitat perquè estudiants, mestres i personal es reuneixin en un ambient festiu.

Les activitats de Halloween com a una oportunitat per apendre anglès

Celebrar Halloween a l’escola com una oportunitat per aprendre anglès pot ser una idea excel·lent, ja que pot involucrar els estudiants en activitats d’immersió en l’idioma i, alhora, fer que el procés d’aprenentatge sigui divertit i pràctic. Aquí tens algunes formes en què la celebració de Halloween pot ajudar els estudiants a aprendre anglès:

 • Vocabulari temàtic i expressions: Halloween ofereix una àmplia varietat de vocabulari relacionat amb disfresses, criatures, decoracions i activitats específiques de la festivitat. Els estudiants poden aprendre paraules i expressions noves en anglès al voltant d’aquests temes.
 • Activitats d’escriptura: els alumnes poden escriure històries de terror o contes relacionats amb Halloween en anglès. Això els ajuda a millorar les seves habilitats d’escriptura i expressió en l’idioma.
 • Presentacions i actuacions: els estudiants poden preparar presentacions o actuacions en anglès relacionades amb Halloween, com ara dramatitzacions d’històries de por o descripcions de les seves disfresses. Això fomenta l’expressió oral i la confiança en l’ús de langlès.
 • Lectura i comprensió de textos: els mestres poden proporcionar als estudiants textos relacionats amb Halloween perquè els llegeixin i els comprenguin. Això permet millorar les seves habilitats de lectura i comprensió en anglès.
 • Aprenentatge cultural: a més de l’idioma, la celebració de Halloween també pot ser una oportunitat per aprendre sobre la cultura i les tradicions associades amb aquesta festivitat a països de parla anglesa.
 • Interacció social en anglès: celebrar Halloween pot promoure la interacció entre estudiants en anglès, ja que poden parlar entre ells sobre les seves disfresses, compartir històries de por i participar en jocs o activitats relacionades amb la festivitat en anglès.

11 idees d’activitats de Halloween per fer a l’escola

Aquí tens algunes activitats de Halloween que pots fer a l’escola per celebrar aquesta festivitat de manera divertida i educativa!

1. Concurs de disfresses

Organitza un concurs de disfresses perquè els estudiants vinguin vestits de Halloween. Pots tenir categories com la disfressa més original, la més aterridora, la més creativa, etc. Premia els guanyadors amb petits obsequis o reconeixements.

2. Decoració de carbasses

Proporciona carbasses petites i subministraments per decorar-les, com pintures, marcadors, i adhesius. Els estudiants poden crear les seves pròpies carbasses decoratives.

3. Manualitats de Halloween

Organitza una estació de manualitats on els estudiants puguin fer artesanies relacionades amb Halloween, com a màscares de monstres, ratpenats de paper, fantasmes de cotó o aranyes de cartró.

4. Cursa de sacs de carbassa

Organitza una carrera de sacs de carbassa al pati o al gimnàs! Els nens poden saltar dins de sacs decorats com carbasses mentre competeixen.

5. Històries de por

Ddedica un temps per llegir històries de por apropiades per a l’edat dels estudiants. Pots encendre espelmes o llanternes per crear un ambient més festiu.

6. Concurs de decoració d’aules

Anima els mestres i estudiants a decorar les aules amb temàtica de Halloween. Podeu organitzar un concurs i permetre que els estudiants votin per la seva aula preferida.

7. Caça de caramels

Amaga dolços o petits premis a tota l’escola i organitza una recerca del tresor de Halloween. Els estudiants poden formar equips i cercar els tresors amagats.

8. Taller de cuina

Realitza una activitat de cuina on els estudiants puguin fer galetes, cupcakes o caramels decoratius relacionats amb Halloween. Després, podeu gaudir de les seves creacions.

9. Pel·lícula de Halloween

Organitza una projecció d’una pel·lícula de Halloween apropiada per a l’edat en un espai comú o creeu una representació i que siguin els alumnes els protagonistes de la pel·lícula!

10. Activitats educatives

Incorpora activitats educatives relacionades amb Halloween, com ara resoldre problemes de matemàtiques amb temàtica de Halloween, escriure històries de terror o aprendre sobre la història i les tradicions de Halloween.

11. Ball de Halloween

Organitza un ball o una festa on els estudiants puguin ballar al ritme de música de Halloween i mostrar les seves disfresses.

Recordeu adaptar aquestes activitats segons l’edat i el nivell dels estudiants, i assegureu-vos de mantenir un ambient segur i respectuós perquè tothom pugui gaudir de la celebració de Halloween a l’escola.

Desplaça cap amunt