5 propostes per gaudir de les vacances de Setmana Santa amb nens

S’apropen uns dies de descans i volem compartir amb vosaltres algunes propostes eductives d’allò més divertides per gaudir en família d’aquestes petites vacances!

El ritme actual de vida d’estar constantment amunt i avall, fent activitats de tota mena, a vegades, ens posa en una situació una mica incòmoda quan arriben uns dies de descans. Per inèrcia, volem continuar fent coses i ens posem a buscar què fer per omplir el temps, en comptes de gaudir de no “haver de fer” res. És molt interessant reflexionar, com a família, sobre  “passar el temps junts” en comptes de “fer activitats”, i sobre quines coses us interessa conèixer, descobrir, aprendre plegats al llarg dels dies de descans de la Setmana Santa.

Us presentem 5 propostes d’activitats que pensem que són molt interessants per despertar l’interès i/o per conèixer més a fons alguns aspectes de nosaltres mateixos i de l’entorn que ens envolta: 

1. La vida al planeta Terra 

A la sala d’exposicions del Jardí Botànic de Barcelona podeu visitar una exposició molt emocionant que té com a objectiu donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre el paper essencial dels pol·linitzadors, en especial, de les abelles silvestres, per garantir la supervivència de la majoria de plantes del planeta Terra.

Més informació: https://museuciencies.cat/exposicio_temporal/mes-que-abelles/

2. Art: formes i colors 

Fins al mes de maig, al CosmoCaixa ens proposem un taller en el qual gaudireu experimentant i manipulant les figures que envairan totes les parets de l’espai del taller.

Més informació: https://caixaforum.org/ca/barcelona/p/l-abc-de-les-formes_a23003193

3. Endinsem-nos en la natura

Urian Guies ens presenta una experiència directa d’immersió en la natura en família: trekking aquàtic, raquetes de neu, ornitologia, escalada… Animeu-vos a treure l’esperit aventurer de la família!

Més informació: https://www.urianguies.com/activitats-per-a-tota-la-familia

4. Música a casa

I si ens quedem a casa i cantem, o fem una sessió de música improvisada? Aprofitem per gaudir de la música! Podem escoltar-la, cantar, tocar instruments improvisats i ballar, tot afavorint l’expressió corporal i la dansa.

També podem jugar al MusiJoc, un joc amb propostes musicals per jugar en família: 

5. Preparar les colònies d’estiu!

Els dies comencen a ser més llargs… i això vol dir que l’estiu cada cop és més a prop! Podeu aprofitar aquests dies amb els nens per preguntar-los sobre les seves activitats preferides, practicar-les plegats (hípica, arts escèniques, arts plàstiques, esports, activitats de natura o aventura…) i buscar unes colònies d’estiu que s’hi adeqüin.

Desplaça cap amunt