Tallers de Sant Jordi per fer a l’escola

La Diada de Sant Jordi és un símbol de cultura i de tradició. Per això ens encanta aprofitar aquesta festivitat per fer activitats especials amb les i els alumnes. Tallers d’escriptura, lectura, manualitats, arts escèniques i molt més!

Aquí tens 10 idees d’activitats de Sant Jordi amb nens per celebrar el dia de Sant Jordi a l’escola:

1. Tallers i manualitats de Sant Jordi

Roses de paper

Les roses són un element important de la festivitat de Sant Jordi. Organitza un taller on els alumnes puguin fer roses de paper, amb fomix o d’altres materials per a regalar a les persones estimades. També pots fer les roses de paper amb diferents tècniques, com ara quilling o origami.

En aquest vídeo, podràs aprendre a fer roses de paper de manera senzilla i fàcil, sense necessitat de ser un expert en manualitats.

Dracs de cartró

El drac és un altre element important de la llegenda de Sant Jordi. Pots fer dracs de cartró utilitzant materials com ara caixes de cartró i paper de seda. També pots decorar-los amb pintura o altres materials per fer-los més creatius.

Aquest tutorial t’ensenyarà a fer marionetes de dracs de paper molt divertits i originals.

Marcapàgines de drac

Els alumnes poden crear marcapàgines de drac amb paper de colors, tisores i cola. Només heu de seguir un patró i decorar-los com més agradi a cada nena o nen.

Aquest tutorial et mostrarà una fantàstica idea de com fer un marcapàgines en forma de drac de Sant Jordi.

Punts de llibre de roses

Els punts de llibre són un altre dels imprescindibles de Sant Jordi. Podeu fer punts de llibre de roses amb paper, retalls de tela o goma eva.

En aquest vídeo trobareu diferents idees de punts de llibre de Sant Jordi per fer amb els nens i nenes a l’escola.

2. Una trobada amb escriptors a l’aula

Contacta amb escriptors i escriptores locals o de renom per a que visitin l’escola i facin una xerrada o una lectura per als alumnes. Els alumnes també poden fer preguntes sobre el procés d’escriptura i la seva carrera.

3. Organitzar una fira del llibre a l’escola

Organitza una fira del llibre on els alumnes puguin vendre llibres que ja no utilitzen i aconseguir nous. També es poden fer activitats relacionades amb la lectura, com ara recitals de poesia o sessions de contacontes.

4. Un concurs de dibuix i escriptura

Organitza un concurs de dibuix i escriptura sobre la llegenda de Sant Jordi o sobre altres temes relacionats amb la cultura catalana. Els guanyadors poden ser premiats amb llibres, roses o altres regals.

5. Preparar una representació teatral

Els alumnes poden representar una obra de teatre basada en la llegenda de Sant Jordi per a la resta de l’escola.

6. Aprofitar per fer activitats d’educació ambiental

Promou la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient organitzant activitats com ara plantar flors o arbre en el pati de l’escola.

7. Decorar l’escola

Decora les aules i el pati de l’escola amb dibuixos de dracs, roses i altres elements relacionats amb la cultura catalana per crear un ambient festiu.

8. Gaudir de música i balls

Organitza una festa de música i ball per als alumnes on es pugui ballar música tradicional catalana.

9. Organitzar una desfilada

Organiza una desfilada en la què els estudiants es puguin vestir com a personatges de la llegenda de Sant Jordi i caminar per l’escola.

10. Menjar típic de la cultura catalana

Preparar un àpat típic català, com el pa amb tomàquet i embotits, per compartir amb tota l’aula o tota l’escola.

Esperem que aquestes idees et serveixin per a celebrar Sant Jordi de forma creativa i divertida a l’escola!

Desplaça cap amunt