L’èxit de la seguretat protocolària de les colònies davant la Covid-19

Aquest estiu més de 50.000 infants d’arreu del país s’han apuntat a les activitats d’estiu organitzades per entitats i empreses de lleure, i tot i l’elevada xifra de participants, la incidència del virus en aquests entorns ha sigut anecdòtica. El cap de secció de patologia infecciosa pediàtrica de la Vall d’Hebron, Pere Soler, ha elogiat els protocols i les mesures de protecció dels casals i colònies, com els grups reduïts o la higiene de mans, i ha assegurat que els diagnòstics en aquests entorns han sigut puntuals.

En el cas concret de les colònies Albaestiu 2020, organitzades per Albacolònies, no hi ha hagut cap cas de Covid-19 durant les quatre setmanes de colònies d’estiu, on han passat per Mas Gircós més de 400 infants i joves. Tot plegat posa de manifest l’èxit de la seguretat protocolària de les colònies d’estiu, que serà aplicada a les colònies i sortides escolars a partir del setembre.

De fet, les colònies i casals d’estiu són una molt bona font d’informació de cara a la tornada escolar. Un estudi pioner al món, elaborat per l’Hospital Sant Joan de Déu, ha estudiat quinze casals de Barcelona per conèixer el rol dels infants en la propagació del virus. Amb una cohort de 1.700 infants d’entre 3 i 15 anys, el Kids Corona ha investigat la dinàmica de transmissió en la dimensió social fent cribatges setmanals. Altres estudis del mateix projecte ja havien determinat que el 99 % dels nens infectats per Coronavirus té símptomes lleus.

La setmana passada van sortir a la llum els primers resultats de la investigació, que conclouen que en el moment de l’estudi, la taxa de contagi entre infants i joves és 6 vegades més baixa que la població generalIolanda Jordan, investigadora principal de l’estudi: “Els grups ‘bombolla’ s’han mostrat eficaços per contenir la transmissió d’infecció, per facilitar la traçabilitat dels contactes i per permetre la quarentena selectiva”.

Trobareu tota la la informació sobre l’estudi Kids Corona a aquest enllaç.

Els nens i les nenes necessitaven socialitzar-se i gaudir de l’estiu, i així ho han fet. Amb aquest precedent exitós, encarem el setembre esperant les escoles amb els braços oberts i amb totes les mesures d’higiene i seguretat.

Per a més informació sobre els protocols específics de les colònies podeu contactar-nos al 972 59 05 07 o a info@albaserveis.com.

Desplaça cap amunt