Un Sant Jordi per treure la vostra creativitat! 9 idees per gaudir-lo a casa

Si d’alguna cosa no hi ha dubte, és que aquesta Diada de Sant Jordi serà molt diferent a com estem acostumats a celebrar-la. No hi haurà paradetes als carrers o a la places, ni podrem sortir a comprar llibres i roses. Toca viure’l d’una nova manera, però el viurem, el celebrarem i el gaudirem com sempre.

A Albacolònies ens agrada veure el got mig ple i creure en aquest Sant Jordi confinats com a una oportunitat per fer nosaltres mateixos els regals per als qui més estimem. A banda de no deixar de celebrar una tradició que tenim tant arrelada, el dia de Sant Jordi ens servirà per trencar la nostra rutina de confinament amb noves i  divertides activitats per fer en família.

Us proposem un recull de tallers i activitats per fer a casa que faran que aquest Sant Jordi sigui el més creatiu de tots!

 

1. Aquest Sant Jordi… nosaltres fem les roses!

Us deixem una sèrie d’entretinguts vídeos sobre com crear la nostra pròpia rosa de Sant Jordi. Com que sabem que a cada casa no es tenen els mateixos materials, us proposem diverses opcions amb materials diferents per a què tothom pugui fer la seva. Un truquet final: un cop feta la rosa, ruixeu-la amb una mica de colònies perquè faci olor!

 

2. Aquest Sant Jordi… creem les nostres pròpies felicitacions!

Per fer una felicitació única i personal només és essencial la vostra creativitat i les ganes d’expressar estima cap als altres. A partir d’aquí, si voleu, amb un llapis i un paper en fareu prou per crear la vostra felicitació! Per als qui tingueu ganes de provar de fer una felicitació més elaborada, us deixem un vídeo amb idees.


3. Aquest Sant Jordi… fem punts de llibre originals i divertits!

Els punts de llibre són un altre clàssic de la Diada de Sant Jordi. Encara no podem sortir a comprar llibres nous a les llibreries, però podem llegir els que ja tenim a casa. I quina millor manera de no perdre la pàgina per on anem que amb un punt de llibre fet per vosaltres mateixos? Mireu quantes opcions!

 

4. Aquest Sant Jordi… vosaltres us convertiu en els escriptors i les escriptores!

La capacitat d’imaginació i de creativitat dels nens i nenes és envejable! Sempre tenen idees que mai ens passarien pel cap als adults, tenen sortides divertidíssimes, saben crear nous personatges… Una idea genial per aquest Sant Jordi és que els infants provin de fer el seu propi llibre. Fer la portada, posar-li títol, inventar-se una història o explicar-ne una de real… Tant és si fan una història curta o llarga, o si és un llibre amb text o només dibuixos. Allò important és que es sentin lliures per expressar-hi el que volen.


5. Aquest Sant Jordi… serem creadors de dracs!

La figura del drac no pot faltar en cap Diada! Aquest any, a més, el drac serà com vosaltres vulgueu: verd tradicional, lila, amb o sense punxes, de paper, de cartró, de plastilina… Imaginació al poder!


6. Aquest Sant Jordi… cantem cançons en família!

La música és alegria! Aquí us deixem un exemple de cançó de Sant Jordi per cantar en família, però el repertori és infinit. Escolliu les que més us agradin i creeu la vostra pròpia banda familiar.

 

7. Aquest Sant Jordi… seguirem la tradició i llegirem llibres!

Potser n’heu pogut comprar de nous per internet, si no segur que en teniu algun de nou per estrenar. La lectura no pot faltar en un dia com Sant Jordi! Aquí us deixem una enllaç a la plataforma Sortir amb nens on trobareu els millors llibres de Sant Jordi perquè els més petits. I hi ha llibres tradicionals, llibres per pintar, llibres per escoltar o fins i tot per olorar.


8. Aquest Sant Jordi… ens disfressarem!

Aquesta és una de les nostres activitats preferides! Us donem algunes idees senzilles per convertir-vos en cavalleres i cavallers, en princeses i prínceps o en dracs:

  • Fer una corona de rei amb cartolina
  • Fer un cavall pel cavaller amb un pal d’escombra o pal de fregar
  • Fer una espasa i un escut amb cartró
  • Enganxar una cresta a una caputxa de la roba fer un drac
  • Buscar un vestit o un tul que sembli de princesa
  • També podeu pintar-los la cara amb maquillatge o pintura


9. Aquest Sant Jordi… ens transformarem en els personatges de la història amb representacions teatrals!

Un cop disfressats, podeu posar un llençol al menjador com si fos una cortina de teatre i unes cadires per al públic. Llums, càmeres, acció!

 

El punt número 10 serà gaudir-lo! Esperem que aquestes propostes us facin passar un Sant Jordi inoblidable. No només pel fet de passar-lo a casa, sinó perquè sigui el més creatiu de tots. Molt bona Diada a totes i a tots.

L’equip d’Albacolònies

Desplaça cap amunt