6 punts a tenir en compte a l’hora d’escollir les colònies d’estiu

Esteu planificant les colònies d’estiu? Des d’Albacolònies us proposem una sèrie de punts a tenir en compte a l’hora de seguir-ho fent!

1. LA DESTINACIÓ DE LES COLÒNIES

Generalment durant les estades de colònies es busca sortir de l’entorn habitual de les ciutats. Hi ha cases de colònies integrades dins la natura, amb tota mena de comoditats i de molt fàcil accés a poblacions properes. Informeu-vos sobre si la casa de colònies que mireu es troba enmig de la naturalesa o bé en un nucli urbà. El camp i, sobretot, l’alta muntanya ofereixen els entorns més saludables per a una estada de colònies, allunyant-nos del ritme frenètic i de la pol·lució de les zones urbanes. Podeu visitar l’apartat de les nostres cases per conèixer més sobre el seu entorn.

2. EL RITME DE LES COLÒNIES

La destinació de les colònies ja diu molt sobre el seu ritme. Les estades de colònies en entorns més naturals solen tenir un ritme més pausat i que permet gaudir de cada petit instant. Cal tenir en compte que l’emoció de les colònies no ha d’estar necessàriament lligada a la velocitat i el volum de les activitats. La intensitat de les colònies va molt més lligada a les relacions entre els participants i a les noves experiències. 

3. LES ACTIVITATS DE LES COLÒNIES

L’entorn més immediat, l’aigua, la muntanya, els animals, la natura, les instal·lacions i l’equip de monitors determinen les activitats que es poden fer en cada programa de colònies. Anglès, hípica, caiac, senderisme, activitats multiaventura, tir amb arc, banys al riu, jocs de camp, escalada, bicicleta i un llarg etcètera d’activitats poden formar de l’estada de colònies. És important informar-se de quines activitats ofereix cada programa de colònies. 

4. L’ALIMENTACIÓ DE LES COLÒNIES

L’alimentació té un paper molt important en la salut física i emocional dels menors. La qualitat alimentària és un altre dels punts a tenir en compte a l’hora de decantar-se per una casa de colònies o altra. Val la pena investigar si disposen de cuina pròpia, quin tipus d’ingredients es fan servir i si l’alimentació durant l’estada de colònies serà variada i saludable.

5. L’APRENENTATGE DURANT LES COLÒNIES

Les colònies d’estiu són un gran moment per a la convivència i les relacions. De fet, el principal aprenentatge durant una estada de colònies és en l’àmbit social. Aquest període també s’aprofita per aprendre i practicar diferents habilitats, activitats i/o matèries a les quals durant el curs escolar no s’ha pogut dedicar més temps. Parlem en aquest cas de l’anglès, la música, els esports, el teatre, la dansa, l’hípica, etc. Tot i això, no cal ocupar l’espai de les colònies amb un model d’aprenentatge que ja es manté la resta de l’any. És estiu, necessitem expandir-nos, conèixer gent, gaudir de la natura i, sobretot, divertir-nos.

6. REQUISITS DE SEGURETAT I SALUT

Totes les colònies i campaments d’estiu estan regulats per la Generalitat de Catalunya amb la normativa del Decret 267/2016, de 5 de juliol, on es regulen les activitats d’educació en el lleure amb participació de menors de 18 anys. Seguint aquest decret, tant les instal·lacions com l’equip de monitors, director de les colònies i les activitats que s’hi duen a terme han de cumplir-ne els requisits.

Molta sort en la recerca. Esperem que els vostres fills i filles gaudeixin d’unes colònies d’estiu inoblidables! Aquí us deixem tota la informació sobre les colònies Albaestiu.

L’equip d’Albacolònies

Desplaça cap amunt