És convenient l’ús del mòbil durant les colònies escolars?

Desconnectar del mòbil per connectar amb un mateix, amb els altres i amb la natura.  

Durant les nostres colònies escolars només està permès que els joves facin ús dels seus telèfons mòbils fora de les hores d’activitats, durant les estones de temps lliure. Però, és aconsellable?

Des d’Albacolònies tenim la convicció que per afavorir un clima de convivència i establir relacions humanes de qualitat, els dispositius mòbils no són una bona opció durant l’estada de colònies.

És una realitat que cada vegada és més difícil comunicar-se amb els adolescents degut al temps que inverteixen en els seus telèfons. Fins i tot estan limitant la forma de relacionar-se entre ells mateixos a les pantalles dels seus dispositius. I, mentre passen minuts i hores amb la mirada avall, es perden infinitats de situacions, converses, llocs i valors del seu voltant.

En el moment en què durant les estones lliures de l’estada es troben sense xarxes socials, sense WhatsApp i sense cap altra aplicació mòbil, comença la màgia de les colònies: iniciar una conversa amb els companys/es, descobrir l’entorn natural on es troben, pensar en les seves coses i reflexionar… En definitiva, enriquir-se i gaudir del temps amb els altres, amb un mateix i amb la natura. Aquesta és la nostra missió.

Aquests instants de desconnexió són necessaris per a la formació personal dels nois i noies, així com per a fomentar relacions sanes, afectives i respectuoses, un dels objectius principals de les nostres colònies.

Trobareu més informació sobre el nostre Projecte Educatiu i els objectius de les colònies aquí.

L’equip d’Albacolònies

Desplaça cap amunt