Diversió i futur en una setmana

Albaestiu i Innova Didactic estrenen unes colònies d’estiu de robòtica educativa

Què és la robòtica educativa?

Segons l’IEC (Institut d’Estudis Catalans) la robòtica és un conjunt d’estudis i de tècniques de concepció, de construcció i d’aplicació de robots.

Ara bé, quan traslladem la robòtica a les aules, l’objectiu no és que els alumnes siguin experts en la construcció de robots, sinó que esdevé un recurs per facilitar l’aprenentatge interdisciplinar i el desenvolupament de les competències generals. 

La robòtica didàctica ajuda als nens i nenes a desenvolupar habilitats i capacitats a través de la resolució de petits reptes de manera creativa i intuïtiva. El robot és utilitzat com una eina lúdica per tal d’aconseguir un aprenentatge significatiu, on l’infant n’és el protagonista. Alhora, es treballen valors d’ajuda, empatia, treball cooperatiu, resolució de conflictes, etc.

Beneficis

  • Treballa de forma simultània diferents àrees curriculars.
  • Potencia l’autoaprenentatge i la creativitat.
  • Fomenta el treball en equip.
  • Fomenta la responsabilitat, l’ordre i la cura d’un material.
  • Fomenta l’habilitat per a resoldre problemes mitjançant estratègies centrades en el raonament lògic, analític i el pensament crític.
  • És una eina per estimular la resolució de problemes i el pensament abstracte.

Una disciplina que obre moltes portes

La Comissió Europea considera que la programació és una habilitat bàsica del segle XXI i assenyala que al 2020 hi haurà a Europa 825.000 llocs de treball sense cubrir degut a la falta de professionals en l’àmbit de les ciències de la computació i de les TIC.

L’estada de colònies

Durant l’estada, la ciència, la tecnologia, l’art, l’enginyeria i les matemàtiques es combinaran per resoldre reptes i crear projectes amb robots diversos. La creativitat, la imaginació i el treball en equip seran imprescindibles en aquestes colònies.

D’una banda, és una gran oportunitat per aquells que es vulguin apropar a la robòtica; els robots s’utilitzen d’una manera lúdica i amena. Per altra banda, qui ja estigui engrescat en aquest món i vulgui ampliar els seus coneixements ho podrà fer en aquestes colònies.

A més, es combinaran activitats de robòtica educativa amb altres activitats de lleure: sortides, activitats esportives, jocs de nit i altres activitats especials.

Aquesta experiència la viurem del 30 de juny al 6 de juliol a la casa de colònies La Canova, un establiment situat en un entorn privilegiat: al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Gaudirem d’un paisatge extraordinari i d’un emplaçament geogràfic únic, ja que ens trobem just davant del volcà Croscat, a 800m de la Fageda d’en Jordà i a 1.500m del volcà de Santa Margarida.

Trobareu tota la informació sobre el programa d’activitats i reserves aquí

Organitzat per Innova Didactic 

L’equip d’Innova Didactic està format per professionals de la tecnologia, l’educació i el lleure. L’empresa compta amb una àmplia experiència en el disseny, organització i execució d’esdeveniments i projectes educatius i culturals. Ofereix activitats de robòtica educativa i extraescolars científico-tecnològiques, així com formació per mestres i professors d’escoles, instituts i universitats de tot Catalunya.

Desplaça cap amunt