Taller per fabricar embolcalls sostenibles i reutilitzables

Durant les nostres colònies d’Ecologia, Sostenibilitat i Solidaritat ensenyem als alumnes a fer un embolcall sostenible i reutilitzable pel seu esmorzar de cada matí a l’hora del pati, en substitució del paper d’alumini amb el que generalment s’emboliquen els entrepans.

Una problemàtica ambiental que cal frenar

El procés de fabricació del paper d’alumini produeix gasos contaminants que contribueixen a fer que l’efecte hivernacle de la nostra atmosfera augmenti, desestabilitzant el temps i les estacions. També es forma el conegut fang vermell, que sovint s’aboca al medi per falta de legislació o de compromís per mantenir-lo sa i net. Els components d’aquest fang dificulten que la vegetació creixi, es degraden molt lentament, i poden suposar un risc fins i tot per a les persones, ja que s’acumulen al nostre cos.

Un taller d’allò més senzill per contribuir a solucionar-la

Per totes aquestes raons, l’extracció de bauxita és una problemàtica ambiental preocupant. Una de les accions que podem dur a terme de manera individual és disminuir el consum d’objectes fets a partir de l’alumini que s’extreu de la bauxita. Una bona solució és fer servir embolcalls reutilitzables que es poden fabricar molt fàcilment tant a l’aula com a casa. A continuació us mostrem els passos a seguir per elaborar el vostre propi embolcall reutilitzable i els materials necessaris:

  • Tela de roba de color 30 x 50 cm
  • Plàstic 30 x 50 cm
  • Dues tires de goma elàstica de merceria de 17 x 0.8 cm

I aquí podeu veure el resultat final del taller:

* Taller proposat per Àrnika, una associació amb propòsit de millora ambiental i social. 

Les colònies d’Ecologia, Sostenibilitat i Solidaritat d’Albacolònies sorgeixen de la necessitat de crear consciència i bones pràctiques en aquests àmbits. La intenció és inculcar aquests valors emprant l’educació en el lleure per arribar als infants, intentant sortir dels models convencionals i convertint-la en una educació dinàmica i participativa, on els nens i nenes aprengui a través l’experiència vivencial.

Per a més informació sobre les colònies d’Ecologia, Sostenibilitat i Solidaritat podeu consultar aquest enllaç.

L’equip d’Albacolònies

Desplaça cap amunt