El sector del lleure educatiu elabora un protocol propi per realitzar colònies escolars amb tota seguretat

Les colònies d’estiu avalen la capacitat del sector per realitzar les activitats de manera responsable i segura. El document s’ha fet arribar al Departament d’Educació i a la Direcció General de Joventut

Les organitzacions Acellec, La Confederació i ACCAC, que representen la pràctica totalitat del sector de colònies a Catalunya, han elaborat juntament un protocol propi que preveu mesures específiques per a les colònies escolars per evitar la propagació del virus i atendre amb seguretat les possibles incidències. El document revisa i millora les pautes que ja es van aplicar durant la campanya d’estiu i les indicacions que ha fet el Departament d’Educació per a l’inici del curs escolar i que deixen molt clar que les colònies escolars es poden realitzar amb seguretat, segons les programacions habituals dels centres.

El protocol es va fer arribar a finals del mes de juliol al Departament d’Educació i a la Direcció General de Joventut per fer valer el nivell de compromís del sector i per recollir també el seu parer. Ambdues instàncies han valorat molt positivament la proposta i, per aquesta raó, el sector ha decidit fer-lo públic per mostrar el seu compromís amb la salut dels seus usuaris i amb la qualitat que caracteritza els seus serveis. Les empreses i entitats del sector es comprometen a complir escrupulosament aquest protocol i el proposen com a pauta de referència per donar tranquil·litat a les famílies, als centres educatius i als equips docents.

El protocol pren com a referència el document “Pla d’actuació per al curs 2020- 2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia”, elaborat pel Departament d’Educació i els protocols que han seguit les activitats de lleure educatiu durant la campanya d’estiu, que van ser elaborats conjuntament entre les entitats i empreses del sector i la Direcció General de Joventut. Cal remarcar que els resultats de la campanya d’estiu, extraordinàriament positius pel que fa al nombre de contagis i incidències produïdes en relació amb el Covid-19, avalen la capacitat de les organitzacions del sector per gestionar amb seguretat i responsabilitat les colònies escolars.

Les mateixes mesures que es van adoptar amb èxit per a realitzar les colònies d’estiu s’han completat en el nou document amb especificacions pròpies del Departament d’Educació per adaptar-se a la dinàmica escolar. En conjunt, no només es mantindran els nivells de seguretat i responsabilitat de l’estiu, sinó que s’incrementaran, perquè el document elaborat pel sector és molt detallat i precís. Els equips professionals de les instal·lacions, d’altra banda, ja s’han hagut d’enfrontar a la necessitat d’aplicar aquestes mesures, de manera que la seva experiència serà també un element molt valuós a favor de la seguretat.

Les mesures proposades en el document seran d’aplicació en les estades de colònies escolars amb pernoctació, però també per a aquelles activitats d’un dia de durada que es fan en les mateixes instal·lacions o en d’altres vinculades a l’entorn natural.

El sector confia que amb aquesta actuació ajudarà als centres educatius a eliminar bona part del seus dubtes, i que la campanya de colònies escolars es podrà desenvolupar amb tanta normalitat com sigui possible.

Per a més informació referent a les colònies escolars 2020-21 no dubteu a contactar-nos trucant al 972 59 05 07 o enviant un correu a info@albaserveis.com.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *