Campaments escolars

A través de les campaments escolars de l’equip d’Albacolònies cada any milers de nens, nenes i joves descobreixen la zona volcànica i la geològica de la comarca.

Amb la intenció d’aprofundir en el coneixement volcànic i fer-lo més proper per a tots els nostres alumnes vam crear l’Escola de Volcans de la Garrotxa. Pretenem d’aquesta manera innovar en campaments escolars per divulgar i fer conèixer el Parc Natural Volcànic de la Garrotxa.

Els campaments escolars de l’Escola de Volcans són idònis per emprendre una aventura diferent i lúdica per descobrir i conèixer un dels fenòmens geològics més espectaculars del món: els volcans. A partir de diferents racons de curta durada, tractarem diverses temàtiques de manera lúdica i activa on els infants i joves adquiriran diversos coneixements a través del joc i l’experiència vivencial.

El centre d’interès d’aquest programa gira entorn a que els infants i joves vinguin a la casa de colònies a instruir-se en el món del vulcanisme com si d’una escola de màgia es tractés.

Els continguts que s’expliquen en les diferents activitats de les colònies de volcans estan adaptats al marc curricular i al contingut pedagògic de cada etapa.

Durant l’estada de campaments escolars ens introduirem en els volcans  i els seus voltants, on prendrem consciència de la impressionant magnitud dels volcans que trobem a la comarca. Coneixerem de ben a prop alguns dels volcans més emblemàtics de la zona, així com també altres llocs d’interès.