Activitats i tallers de colònies per fer a casa amb els menuts

Aquests dies de confinament a casa són durs tant per a mares i pares com per a les nenes i nens. Tots tenim ganes de sortir a prendre l’aire fresc, encara que hem de ser persistents i fer cas al que ens diuen les autoritats. És per responsabilitat que tots ens hem de quedar a casa.

Per fer-vos aquestes setmanes a casa una mica més amenes, us hem preparat un recull d’activitats, jocs i tallers que fem a Albacolònies durant les estades de colònies escolars, per a què mentrestant les feu a casa amb els vostres fills i filles:

Activitats de les colònies de medieval per fer a casa

  • Scriptorium, taller de pintura medieval: és una de les activitats a porta tancada de les colònies de medieval on els nens i nenes practiquen l’escriptura gòtica i descobreixen l’esforç i paciència que requereix aquesta tasca. Què necessiteu per fer-ho a casa? Tinta o pintura, paper i plomes rudimentàries o pinzells. Tota activitat té un rerefons educatiu, així que podeu aprofitar per explicar-los que gran part del coneixement que tenim avui en dia prové de les escriptures que els monjos van transcriure a l’època medieval. Amb aquest taller coneixerem els seus hàbits i costums.
  • Forn de pa i rebosteria medieval: quina millor manera d’aprendre un dels oficis de l’època medieval que posar-se en la pell de la gent de l’època? Amb aquest taller que fem a les colònies aprendrem a fer pa pas per pas, començant des de la farina i aigua fins acabar posant la massa al forn i així tastar el nostre propi pa! El centre d’interès d’aquests tallers és conèixer els costums culinaris de l’Edat Mitjana, afavorir un espai d’experimentació de cuina i reforçar actituds de cooperació i treball en equip, en aquest cas en família. 

Activitats de les colònies de volcans per fer a casa

  • Creem el nostre propi volcà en erupció: aquí us deixem l’enllaç a un divertit vídeo que us ensenya com fer un volcà amb vinagre i bicarbonat https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/el-volca-explosiu/video/4610951/
  • Reproduïm els tossols de la Fageda d’en Jordà: ja que aquests dies no podem visitar els volcans de la Garrotxa i la Fageda d’en Jordà podem descobrir com es va formar aquesta zona volcànica des de casa. Sabeu que són els tossols? La Fageda d’en Jordà es troba a sobre de les colades volcàniques de basalt emeses pel volcà Croscat. El terreny hauria de ser pla, però en canvi no ho és. Aquests turonets que es troben a la Fageda es diuen tossols. Us proposem un experiment en un got amb bicarbonat i suc de llimona per simular-ne la formació. El bicarbonat sòdic serà el magma calent del volcà i el suc de la llimona representa l’aigua del llac.

Per últim, us deixem alguns enllaços amb altres activitats per a gaudir en família aquests dies:

  • Sèries per veure tots plegats: https://criatures.ara.cat/familia/series-veure-canalla_0_2415958484.html
  • Taller per fer pizzes casolanes: https://www.sortirambnens.com/activitats/per-fer-a-casa/cuinar-amb-nens/com-fer-la-massa-de-la-pizza/
  • Jocs per jugar a casa: https://criatures.ara.cat/familia/COVID19-teletreball-altres-formules-conciliar_0_2414758602.html

Junts tirarem endavant aquesta situació. Com més hi posem de part nostra abans tornarà tot a la normalitat i podrem tornar a les aules, a sortir a jugar al carrer amb les amigues i els amics i a anar de colònies.

Nosaltres us estarem esperant a les nostres cases de colònies amb més ganes que mai. Mentrestant, esperem que gaudiu a casa d’aquestes propostes d’activitats per fer en família.

Molts ànims i força per a tothom,

L’equip d’Albacolònies

Desplaça cap amunt