Acompanyament emocional en les colònies Albaestiu 2020

L’acompanyament als infants a les colònies d’estiu serà, aquest any més que mai, un pilar important al llarg de les estades, donada la situació creada pel confinament i el repte que està suposant, per tots i totes, la gestió emocional i energètica d’aquesta experiència.

Això ens posa en situació d’afavorir espais d’escolta i expressió de les vivències, i compartir activitats i eines que ens ajudin a acceptar i integrar el que hem viscut aquests mesos d’una manera equilibrada i sana.

A les colònies Albaestiu oferirem diverses propostes concretes al llarg del dia: immersió a la natura, espai d’escolta, dinàmiques d’expressió i comunicació… L’equip de monitors/es sempre estarà disponible i proper, cercant establir una comunicació des de l’empatía, la cura i el respecte.

Mirarem de portar a terme aquestes activitats en el moment més adequat depenent del grup d’edat, del programa del dia… sent flexibles però atents a oferir diariament aquests espais com a eines que ajudin als infants a regular les seves emocions.

Espai d’escolta

L’escolta interior ajuda a desenvolupar habilitats com ara la paciència, la capacitat de centrar-se en el present, acollir el que està passant i deixar-ho anar, la constància, la concentració…

El silenci i una bona respiració ajuden a reduir l’estrès, a prevenir l’ansietat i a gestionar situacions difícils. Introduirem petites rutines cada día per afavorir i desenvolupar aquests aspectes amb senzillesa i respecte.

Immersió a la natura

Hi ha centenars d’estudis que ratifiquen la importància del contacte directe amb la natura per a superar processos d’un fort impacte emocional.

Proposarem una visita al bosc on ens hi submergirem amb els cinc sentits, a fi d’obtenir un benestar físic i emocional.

El fet de submergir-se en l’atmosfera del bosc té efectes com ara la disminució de la freqüència cardíaca i de la tensió arterial, la disminució dels nivells d’hormones de l’estrès, la relaxació cerebral i, alhora, l’activació del sistema immunitari.

Proposarem experiències d’aquest tipus per als grups de les colònies d’estiu, sempre tenint en compte i adaptant la proposta a l’edat dels participant i a les seves necessitats i interessos.

Llenguatges expressius

L’expressió de les emocions pot ser afavorida per diversos llenguatges com el corporal, el plàstic, el musical o el lingüístic.

Al llarg de les colònies d’estiu propossarem espais d’expressió (ex-pressió: deixar sortir a fora allò que fa pressió a dins) per tal d’ajudar a les gestió de les experiències viscudes durant l’estat d’alarma degut al COVID-19.

Per a qualsevol consulta o més informació sobre l’acompanyament emocional durant les colònies, no dubteu en contactar-nos a info@albaserveis.com.

L’equip d’Albaestiu

Desplaça cap amunt